Spansk vin

Når man snakker om Spanien, så snakker man ofte om et land, der bliver forbundet med sol, varme og lækkert mad i form af bl.a. tapas. Men kigger man udelukkende på spansk vin, så har vi med verdens 3. største vinnation at gøre. Vi har hos Tofterup Brothers forelsket os i vinlandet, hvor vi har specialiseret os i spanske vine.

De spanske vines historie

Spansk vin er blevet produceret i omkring 2-3 tusind år. Dog tog den spanske vineksport først for alvor fart i slutningen af 1800-tallet.

Spaniens bjergrige landskab byder på mange forskellige typer klima, og det har derfor altid været en svær kabale at få til at gå op. Druernes modningstid afhænger af temperaturforskellen mellem dag og nat, og visse områder i Spanien, er generelt kendt for at have kolde nætter om vinteren. Spansk vin har altid været kendetegnet ved et klima, hvor det kræver nøjagtig planlægning af arbejdet ude på vinmarkerne.

Vores spanske vine

Med vores langvarige store kærlighed til Spanien, har vi valgt at specialisere os og gå all-in i vinproduktionen og spanske vine. Vi har haft et enormt fokus på at finde frem til den helt unikke smagsoplevelse, hvor vi har udforsket de forskellige vigtige spanske druer. Vi har derfor produceret flere serier af spansk vin, hvor vi har byder på både rødvin, hvidvin og rosévin:

Vores rødvin

Vi har her produceret 6 forskellige rødvine, hvor hver af serierne har hver deres karakteristika, ud fra den eller de enkelte druer der er i fokus:

Hverdagsserie Rødvin: vinen som vi også kalder, Organic Red, er som navnet antyder en økologisk rødvin. Vinen er bygget på de to spanske druer, Tempranillo-druen og Shiraz-druen. Tempranillo-druen giver vinen aromaer af modne mørke bær, af særligt brombær og kirsebær. Shiraz-druen tilfører vinen sin intense blå-lilla farve og en note af krydderi, især sort peber.

Middelhavsserie Monastrell: denne vin er udelukkende baseret på Monastrell-druen. Vinen har ungdommelige aromaer af mørke bær, især kirsebær, brombær, mørke blommer og smag af krydderiet, timian. Vinen har samtidig udviklet smag af lakrids, ristet eg og chokolade fra fadlagringen.

Nordspansk Tempranillo: denne spanske vin er baseret på Tempranillo-druen alene. Vinen har intense aromaer af modne blommer og brombær, som er kombineret med smag af krydderurter og fennikel. En lille del af vinen har været fadlageret, hvilket resulterer i diskrete noter af både vanilje og muskatnød.

Terroir Serie Monastrell: denne serie af spansk vin er også kun baseret på Monastrell-druen. Vinen har aromaer af sorte kirsebær og mørke blommer, men også noter af ristet kaffe og mørk chokolade. Vinen opleves med masser af smag og en forfriskende syre, samt en meget lang afslutning.

Ribera Del Duero Crianza: følgende rødvin er baseret på Tempranillo-druen alene. Man finder koncentrerede aromaer af mørke bær med en smag cappuccino, nelliker, vanilje og pibetobak. Derudover har vinen en lang afslutning. Det anbefales, at vinen iltes i en time før servering.

Vores hvidvin

Her har vi udarbejdet en enkelt serie af spansk vin, som er økologisk og vegansk:

Hverdagsserie Hvidvin: denne serie er en økologisk og vegansk vin, som vi også kalder Organic White. Vinen er blandet med to spanske druer og en international drue. De to spanske druer er Verdejo-druen, som giver vinen friske citrus aromaer og Macabeo-druen, som giver vinen sin blødhed og fylde. Den internationale drue er Sauvignon Blanc-druen, der giver vinen en sprød syre og duft af passionsfrugt.

Vores rosévin

Denne rosévin er der produceret en enkelt serie af, som også er økologisk og vegansk.

Hverdagsserie Rosévin: denne serie er en økologisk og vegansk vin, som vi også kalder Organic Rose. Vinen er baseret på de to spanske druer Garnacha-druen og Bopal-druen. Garnacha-druen giver vinen intense aromaer af hindbær og jordbær, mens Bobal-druen giver forfriskende syre og noter af røde kirsebær.

envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram