Hvad karakteriserer de forskellige spanske druesorter? Hvilke er at foretrække?
Dette er få af mange spørgsmål som man kan stille sig selv, hvis man ikke har styr på de diverse spanske druer der anvendes til vin. Følg med i følgende indlæg og få en indsigt i hvad nogle af de forskellige druer anvendes til.

 

Bredt udvalg af druesorter fra Spanien

Når vinproduktionen verden over skal producere en bestemt vin, så er der forskellige druesorter der egner sig til enten rødvin, hvidvin eller rosévin. De forskellige druer har selvfølgelig hver deres karaktertræk og egenskaber, som er egnet til bestemte klimaer og bestemte jordbundstyper.
Der er mange tusinde druesorter verden over, og hvert land arbejder oftest med deres egne druer.
Kigger man på Spanien alene, så er de spanske druer i en rivende udvikling ift. vine. Man antager, at der er mere end 600 forskellige druesorter, det er dog langt fra alle druerne der bliver anvendt lige meget. De lokale sorter er nemlig begyndt at blomstre, og man er rundt omkring i verden virkelig begyndt at få øjnene op for spaniens vine.

 

Vores bud på vigtige spanske druer

I Spanien er der mange forskellige druesorter som der er værd at nævne, men vi vil her give vores bud på udvalgte sorter.

Se følgende oversigt over vores bud på vigtige spanske druer til rødvin, hvidvin eller rosévin:

Macabeo: Disse spanske druer er gode til f.eks. cava, men er også et godt bud til hvidvine. Den bruges især i Nordspanien, og er en drue vi anvender til vores Hverdagsserie Hvidvin, Organic White, for at give vinen fylde og blødhed.

Verdejo: Disse spanske druer er også af høj kvalitet, og de regnes for at være en af de bedste hvide sorter, der overhovedet er i Spanien. Denne drue anvender vi også i vores Hverdagsserie Hvidvin, Organic White, for at give vinen forfriskende citrus aromaer.

Garnacha: Vinstokkene fra denne drue er den mest plantede blå drue i Spanien, såsom områderne Middelhavet og Rioja. Garnacha-druen er i stor anvendelse i selvfølgelig Spanien, men også uden for Spanien. Druesorterner findes også i forskellige varianter. Da druen er af tyndt skind, så har den et lavt farveindhold, som gør, at den passer perfekt til rosévin. Vores Organic Rose er også baseret på Garnacha-druen.

Bobal: Følgende er en blå drue, som er med til at give vinens farve og unikke dybde. Druesorten passer perfekt til rosévin, hvilket også er den drue vi anvender til vores Hverdagsserie Rosévin, Organic Rose.

Tempranillo: Følgende er den mest plantede drue i Spanien, og dyrkes bredt over Spanien. Det er en meget aromatisk drue af rigtig god kvalitet. Druen er meget lille, og den har det med at modne tidligere end Garnacha-druen, som også er kendt for at modne tidligt. Vi anvender druen i vores serie, Nordspansk Tempranillo.

Monastrell: Følgende er en blå, men meget sød drue. Den giver vinen en dyb farve og en betydelig alkoholprocent. Druen er en af Spaniens vigtigste druer, som man ofte ses blandet med andre druer, især garnacha-druen. Druen trives rigtig godt i spaniens varme klima med en lang modningstid, hvor den sene modning bliver bedst i en varm vækstperiode. Vores to spanske serier af rødvine, Terroir Serie Monastrell og Middelhavsserie Monastrell, er begge baseret på denne druesort.