Middelhavsserie Monastrell

Profil

TØR – SØD
Score: 2
LET – KRAFTIG
Score: 4

God til de fleste kraftige retter, blandt andet:


Charcuteri + Lagret ost

Roastbeef

Robuste pastaretter
Find Vin

Oplev Monastrell fra middelhavsområdet i Spanien

Vores Monastrell fra Yecla nyder godt af regionens ekstreme klima, med særdeles varme og tørre sommerdage med dertil kølige nætter, som tvinger druen til en at have en lang modningsperiode, der resulterer i en kompleks, kraftig vin med masser af solmoden saftig frugt og bløde tanniner.

Monastrell druen er en af verdens mest tørke resistente drue varieteter og har tilegnet sig til det ekstreme klima i Yecla.  Vores Monastrell er tør dyrkede, som tvinger planterne til at skyde dybe rødder og resulterer i færre klaser med små bær per plante. Kvaliteten af vinen kan altid reflekteres tilbage til kvaliteten af druerne, derfor er det essencielt for os at udvælge de allerbedste klaser.

Vinens farve er mørk rubinrød. Du finder dejlige, ungdommelige aromaer af mørke bær, især kirsebær, brombær, mørke blommer samt timian. Vinen har fra fadlagringen udviklet noter af lakrids, ristet eg og chokolade, der er i perfekt balance med frugten. Monastrell druen kræver varme og tid for at blive fuldmoden. Det får den hos os i Yecla, og det giver vinen en silkeblød smag, fuld af modne bær, forfriskende syre og en frugtig afslutning.

Information

Særligt ved denne vin

Smagsnoter

Video

Vindistrikt

Vindistrikt

Yecla

Vintype

Vintype

Rødvin

Producent

Producent

Bodegas Trenza

Druer

Druer

Monastrell

Fadlagring

Fadlagring

Lagret 6 mdr

Nydes

Nydes

Op til 5 år efter høst

Vinmagere

Vinmagere

David & Jonas Tofterup

Monastrell dyrkes i Spaniens tørreste region og druen er typisk for området, da den kræver varme og en lang modningsperiode. Druerne kommer fra +45 år gamle vinstokke, hvis dybe rodnet beskytter stokkene under tørke. Yecla ligger i ét af verdens tørreste områder, hvor vand er en mangelvare. Alligevel er denne vin tørdyrket, dvs. uden kunstvanding, hvilket er både godt for miljøet og for vinen, da smagen bliver mere koncentreret.
Vinens farve er mørk rubinrød. Du finder dejlige, ungdommelige aromaer af mørke bær, især kirsebær, brombær, mørke blommer samt timian. Vinen har fra fadlagringen udviklet noter af lakrids, ristet eg og chokolade, der er i perfekt balance med frugten. Monastrell druen kræver varme og tid for at blive fuldmoden. Det får den hos os i Yecla, og det giver vinen en silkeblød smag, fuld af modne bær, forfriskende syre og en frugtig afslutning.
Tofterup Brothers Monastrell Middelhavsserie. En rødvin fra Yecla Spanien.
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram