Middelhavsserie Monastrell

Profil

TØR – SØD
Score: 2
LET – KRAFTIG
Score: 4

God til de fleste kraftige retter, blandt andet:


Charcuteri + Lagret ost

Roastbeef

Robuste pastaretter
Find Vin

Serien kommer fra områder under 150 km fra det lune Middelhav, men områderne ligger mere end 800m over havets overflade, hvilke giver kølige nætter og er med til at bevare en forfriskende syre. Ruinerne af Spaniens ældste vingård, mere end 2000 år gammel, ligger udenfor Yecla og i dette område finder man også nogle af Spaniens ældste vinstokke. Vinmarkerne Ribera de Júcar er tildækket med ”cantos rodado”, store runde sten, der ligner dem fra Châteauneuf-du-Pape, der hjælper med at modne druerne. Serien består af DO vine, som har lavere udbytte, men mere smag og mere aroma end VdlT vine. Alle vine i serien er fyldt på flaske på spansk vingård.

Information

Særligt ved denne vin

Smagsnoter

Video

Vindistrikt

Vindistrikt

Yecla

Vintype

Vintype

Rødvin

Producent

Producent

Bodegas Trenza

Druer

Druer

Monastrell

Fadlagring

Fadlagring

Lagret 6 mdr

Nydes

Nydes

Op til 5 år efter høst

Vinmagere

Vinmagere

David & Jonas Tofterup

Monastrell dyrkes i Spaniens tørreste region og druen er typisk for området, da den kræver varme og en lang modningsperiode. Druerne kommer fra +45 år gamle vinstokke, hvis dybe rodnet beskytter stokkene under tørke. Yecla ligger i ét af verdens tørreste områder, hvor vand er en mangelvare. Alligevel er denne vin tørdyrket, dvs. uden kunstvanding, hvilket er både godt for miljøet og for vinen, da smagen bliver mere koncentreret.
Vinens farve er mørk rubinrød. Du finder dejlige, ungdommelige aromaer af mørke bær, især kirsebær, brombær, mørke blommer samt timian. Vinen har fra fadlagringen udviklet noter af lakrids, ristet eg og chokolade, der er i perfekt balance med frugten. Monastrell druen kræver varme og tid for at blive fuldmoden. Det får den hos os i Yecla, og det giver vinen en silkeblød smag, fuld af modne bær, forfriskende syre og en frugtig afslutning.
Tofterup Brothers Monastrell Middelhavsserie. En rødvin fra Yecla Spanien.
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram