Sommeren betyder sol, varme og lange aftener, og intet passer bedre til det end en god flaske vin. Men hvilken vin skal man vælge? Det afhænger af ens personlige smag og af, hvad man skal spise til.

Spanske sommervine er kendt for deres friske, frugtagtige smagsnoter og deres evne til at komplementere et utal af sommerretter. Hvilket gør dem til oplagte kandidater i de varme sommerdage. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i Tofterup Brothers' anbefalinger af hvid og rosévin.

Tofterup Brothers er kendt for vores udvalg af kvalitetsvine, dedikation til at formidle vinkultur, og passion for at finde og producere de bedste spanske vine til vores kunder, som tester alle sanserne, og som kombinerer to af de vigtigste ting i livet - familie og vin.

Du kan finde vores vine i forskellige supermarkeder og byer i Danmark.

Rosévin - den perfekte solskinsdrik

Når man tænker på sommervine, er rosévin en oplagt kandidat. Denne delikate vin har vundet stor popularitet i de seneste år og med god grund. Med sin lyserøde farve og frugtagtige smag er rosévin en forfriskende ledsager til en varm sommerdag.

Rosévinens farve giver en sommerfølelse, der er indbyder til en fornemmelse af sommer og ferie.

De friske aromaer og den kolde temperatur i glasset, sørger for at halsen ikke bliver tør i varmen, samtidig med at den nedkøler en.

Desuden kan rosévine variere fra meget tørre til søde, hvilket betyder, at der er en rosé til næsten enhver smag.

Vinens oprindelse

Tofterup Brothers har en passion for spanske vine, der kan nydes alle dage. Vores bud på en sommervin er vores rosévin Organic Rose fra hverdags serien.

Vinen blev dyrket i 2021 i Vindistriktet VdIT de Castilla i det centrale Spanien. Rosévinen er blevet lavet på tør dyrket druer, det vil sige at der er ingen kunstvanding.

Vi ønsker at alle kan smage vores prisvindende vine, derfor er vores Organic Rose vegansk og økologisk.

Smagsnoter og parringer

Organic Rose har duftnoter af røde bær og grapefrugt, samt har friskhed og lethed over sig. Vinen er utrolig imødekommende og rund.

Rosévinen fra hverdagsserien er mellem på tør skalaen og kraft skalaen, hvilket gør den oplagt at nyde for enhver.

Vinen er dyrket på de to spanske druer Garnacha-druen og Bobal-druen, som tilsammen giver intense aromaer af røde bær, og en forfriskende ungdommelig syre.

Med sine noter og sin ungdommelige friske smag er Organic Rose perfekt at parre sammen med grillet svinekoteletter, let salat, skaldyr og kylling. Den er også rigtig god med spanske retter som paella. Den kan også sagtens nydes for sig selv, sammen med familie og venner.

For at få den bedste smagsoplevelse, så anbefaler vi at vinen nydes op til 2 år efter høst. Og for at få mest ud af smagen, anbefaler vi, at du nyder vinen fra et rigtigt hvid- eller rødvinsglas.

Du kan også høre vores Master of Wine, Jonas, fortælle mere om Organic Rose.

Hvidvin - let og kølende

En kølig hvidvin er en klassiker, når det kommer til sommerdrikke. Hvidvin har mindre tanniner, der giver en bitterhed, og giver i stedet en mere frisk smag, hvilket gør den til en favorit til de varme sommerdage.

En hvidvin nydes bedst kold, og det gør den til en god tørstslukker på de varme dage.

Vores hvidvin Organic White byder på en flot klar farve og aromaer fra ungdommelige frugter, der giver den en let og sprød smagsoplevelse.

Hvidvinen fra Tofterup Brothers hverdagsserie er hverken for tør eller for kraftig i smagen, og kan derfor nydes af de fleste.

Vinens oprindelse

Vores skønne Organic White vin fra årgang 2021, er økologisk og vegansk, så den er velegnet til alle.

Vinen er dyrket i højsletterne i det centrale Spanien, af producenterne Bodegas Trenza og vinmagerne David & Jonas Tofterup.

Smagsnoter og parringer

Organic White er lavet på to klassiske spanske druer: Verdejo og Macabeo, samt den klassiske internationale drue Sauvignon Blanc.

Med de 3 druer kombineret får vinen en forfriskende, let citrus aroma, med et lille strejf af syre.

Ved den første tår, præsenterer vinen sin friskhed, og slutter af med en blødhed og en duft af passionsfrugt.

Vores imødekommende hvidvin kan nydes alene og kan parres med hverdagsretter som sushi, laks, pasta, grillede asparges, kylling. Og den kan også rigtig godt med den danske klassiske sildemad.

Hør mere om vores spanske hvidvin fra Master of Wine, Jonas Tofterup.