Spansk rødvin

Se vores udvalg af spansk rødvin, som vi nøje har lavet ud fra specifikke druer. Se hele udvalget af serierne nedenfor.

Gode spanske rødvine

Hvem elsker ikke en god spansk rødvin? Det gør vi i hvert fald hos Brødrene Tofterup, hvor vi altid har fokus på den unikke smagsoplevelse. Her har hver serie af vores spanske rødvine deres helt eget kendetegn ud fra den enkelte drue eller område i Spanien. De forskellige spanske rødvine adskiller sig også ud fra niveauet, om hvorvidt vinen er tør eller sød og om den er let eller kraftig. Her er det den enkeltes præferencer der afgør, hvad man mest er til, når man skal vælge en god flaske spansk rødvin. Når din rødvin er spansk, vil du opleve, at vinen som regel er moden og kraftig.

Værd at vide om spansk rødvin generelt

I forhold til spansk rødvin, så er der mere end 600 forskellige vindruer, som der dyrkes i Spanien - mere end 80% af vinproduktionen i Spanien er på kun 20 druer, hvor Tempranillo, Garnacha og Monastrell er nogle af de mest gennemgående, når man taler om spanske rødvine.  Er din rødvin spansk, vil du typisk smage meget frugtige vine.

Spansk rødvin passer også til forskellige typer mad, hvor den enkelte vin er mere egnet til en bestemt ret frem for en anden, alt efter dens profil - du kan læse mere om hvilke retter der passer til den enkelte type vin.

Kendetegnene fra vores spanske rødvine

Når man er på udkig efter en spansk rødvin, er det vigtigt, at man har nogle karaktertræk at gå ud fra. Du kan derfor se de mest overordnede træk og druesorter fra hver enkelt serie af vores spanske rødvine nedenfor.

Hverdagsserie rødvin - Denne serie er en økologisk spansk rødvin består af en kombination af lokale og internationale druer, hvilket bidrager til en vin i god balance og en bedre smag. Vinen har aromaer af mørke bær, hvor det særligt er kirsebær og brombær, der er gennemtrængende. Vinens profil er midt imellem i forhold til om den er tør eller sød, og om den er let eller kraftig. Druerne til denne vin er en blanding af Tempranillo og Shiraz.

Middelhavsserie Monastrell - Denne vin er fra Yecla, som er et af verdens tørreste områder. Serien her er en meget kraftig vin, men som er på kategorien middel i forhold til om den er tør eller sød. Det, der kategoriserer smagen ved denne vin, er ungdommelige aromaer af mørke bær i form af krisebær og brombær, men også smagen af timian. Derudover har rødvinen noter af lakrids, chokolade og ristet eg. Druesorten er, som navnet antyder, Monastrell.

Nordspansk Tempranillo - Følgende serie er en rødvin, som kommer fra Castilla y León, der er en region nord for Madrid, som har et ekstremt og kontinentalt klima. Selve vinens profil er i den tørre og kraftige ende, hvor der findes aromaer af modne blommer og brombær, som er kombineret med milde noter af krydderurter og fennikel. Vinen er lavet på Tempranillo-druen.

Monastrell Barrel Select - Denne spanske rødvin er laver på Monastrell druen og kommer fra Yecla. Vinen har en profil som er tør og meget kraftig. Seriens smagsnoter har intense aromaer af mørke blommer og sorte kirsebær, men også noter af ristet kaffe og mørk chokolade.

Ribera Del Duero Crianza - Vinene i denne serie er lavet på den spanske Tempranillo drue. Vinen er meget kompleks, smagfuld og dyb. Det særlige ved denne vin er, at stokkene er tørdyrket og er blandt områdets ældste, da de er mere end 80 år gamle. Smagsnoterne fra vinen er koncentrerede aromaer fra mørke bær kombineret med lag af cappuccino, vanilje, nelliker og pibetobak.

Har du nogen spørgsmål til spansk rødvin fra Tofterup Brothers, er du mere end velkommen til at kontakte os på mail. Vi ser frem til at høre fra dig.

envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram