Nordspansk Tempranillo

Profil

TØR – SØD
Score: 1
LET – KRAFTIG
Score: 3

God til de fleste kraftige retter, blandt andet:


Hård ost

Lasagne

Oksesteg
Find Vin

Serien kommer fra et område nord for Madrid, Castilla y León, som har ekstremt, kontinentalt klima. De varme dage giver god modenhed og de kolde nætter bevarer en forfriskende naturlig syre. Cordillera Cantábrica bjergkæden afskærer regionen for enhver maritim indflydelse fra det kolde og våde Atlanterhav. Dette giver både Rueda og Ribera del Duero et ekstremt kontinentalt klima, hvor forskellen når over 20°C mellem nat og dag. De barske forhold hjælper dog druerne til at beholde deres intense naturlige aroma. Alle vine i serien er fyldt på flaske på spansk vingård.

Information

Særligt ved denne vin

Smagsnoter

Video

Vindistrikt

Vindistrikt

Ribera del Duero

Vintype

Vintype

Rødvin

Producent

Producent

Bodegas Trenza

Druer

Druer

Tempranillo

Fadlagring

Fadlagring

Delvist fadlagret

Nydes

Nydes

Op til 7 år efter høst

Vinmagere

Vinmagere

David & Jonas Tofterup

Tinto Fino fra Ribera del Duero differentierer sig fra Cencibel ved at have mere tannin, mere fylde og mere power. Stokkene er tørdyrket, dvs. uden kunstvanding og står i ét af de højest beliggende områder af Ribera del Duero, i 950 m højde. Druerne kommer fra samme lille landsby som Psi.Stokkene er blandt områdets ældste (+80 år) og har med sit lave udbytte en meget høj koncentration. Det resulterer i små bær, og der bruges hele 1,3 kg. bær til én flaske vin. I denne Tempranillo/Tinto Fino er kun 20% af vinen fadlagret (12 mdr) for at bevare ungdommeligheden og frugtigheden i vinen, som gør den mere imødekommende.
Vinens farve er dyb rubinrød. Du finder intense aromaer af modne blommer og brombær, kombineret med lette noter af krydderurter og fennikel. En lille del af vinen har været fadlageret, hvilket resulterer i diskrete noter af vanilje og muskatnød, der er med til at give vinen kompleksitet. Området har meget varme dage og kolde nætter, der bevirker, at Tempranillo druen har en god fylde med let bidende tanniner, en forfriskende syre og masser af smag.
Tofterup Brothers Tempranillo Nordspansk serie. En rødvin fra Ribera del Duero - Spanien.
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram