Lær om vin

Udforsk vinens verden med Jonas

At træde ind i vinens verden, kan både være en uoverskuelig og kompleks rejse. Samtidig kan det være en enormt givende og vidunderlig udvikling, at gå mere i dybden med de mange aspekter, og måske gøre en hobby ud af det. Hos Tofterup Brothers har vi gjort mere end det, og har gennem mange år studeret de forskellige egenskaber og kvaliteter som udgør en flaske vin.

Jonas Tofterup, den ene halvdel af Tofterup Brothers, har gennem mange år uddannet sig i de mange aspekter af vinens verden, med en bachelor i fødevarevidenskab, samt en kandidatgrad i vitikultur (læren om drueavl) og ønologi (læren om vinproduktion). Sideløbende har Jonas dygtiggjort sig med diplomer fra WSET (Wine & Spirits Education Trust), hvor han har gennemført og bestået alle 4 niveauer. I dag underviser Jonas endda på et WSET-akademi på niveau 2-4. Som kronen på værket færdiggjorde Jonas sin efteruddannelse som Master of Wine, og kan dermed tilføje MW til sin signatur, som den første (og indtil videre, eneste) dansker. Som Master of Wine er Jonas en del af en meget eksklusiv gruppe af mennesker, med under 400 medlemmer på verdensplan, som har fremvist den ypperste viden omkring vin og alle dens underliggende komponenter.

David Tofterup har bestemt heller ikke siddet stille, og har som sin bror for nyligt gennemført og bestået WSET Level 4, som er højeste niveau på WSET-skalaen. Med sine mange års erfaring som vinmager på nogle af verdens mest anerkendte vinmærker, og 18 år som chefvinmager hos Hammeken Cellars, hvor han skabte mere end 200 af vinhusets prisbelønnede vine. Han har desuden to gange været kåret til Årets Spanske Vinmager i 2015 og 2017.

Begge brødre er dermed dybt passionerede omkring vinens verden, og er mere end kvalificeret til at guide dig gennem de mange komponenter som skaber en god vinoplevelse.

Fordyb dig i vinens verden, i vores online “vinskole”

David og Jonas vil gerne dele. Dele glæden ved, og passionen for spansk kvalitetsvin. Her på siden vil du derfor kunne læse mere om forskellige områder og komponenter som er vigtige for hele vinoplevelsen. Du vil også kunne finde små videoer på Tofterup Brothers’ Facebook, Instagram og YouTube-kanal, hvor de deler ud af deres glæde ved, og viden om vin. Samtidig er det vigtigt for både David og Jonas, at afmystificere de mange snørklede og komplicerede betegnelser og udtryk som tit bliver brugt til at beskrive en vin. For David og Jonas handler det altid om at nyde vinen på egne præmisser, og at tilegne sig den, der øger glæden ved vinen.

I denne online “vinskole” vil du derfor kunne læse nærmere om de mange komponenter som udgør en god vin, herunder hvordan du smager på og dufter til en vin, opbevaring af din vin, og hvilke kendetegn som bliver påvirket af for eksempel temperatur og druesorter. Som kyndige vinkendere, og erfarne undervisere tager Tofterup Brothers dig sikkert gennem alle de vigtigste områder af vinens verden. Klik dig videre gennem vores online vinskole, og tag del i den glæde og passion som vi har til vin. Måske kan vi også vække entusiasten hos dig.

Få alle de bedste vinråd fra Tofterup Brothers

David og Jonas taget to forskellige veje gennem vinens verden. Fælles for dem begge er dog deres omfattende viden og erfaring med alle aspekter af vinens komponenter. Med deres mange år i branchen har de oparbejdet en særlig ekspertise, som de glædeligt deler ud af. Her i “vinskolen” hjælper Tofterup Brothers dig med at få svar på mange af de mest almindelige spørgsmål man kan have, når man bevæger sig ind i den omfattende verden af vin.

Læs videre, hvis du ønsker at vide mere om spørgsmål som:

Med deres akademiske og praktiske erfaringer, guider David og Jonas dig igennem alt det grundlæggende - og mere til. Så er der ikke andet for, end at læne dig tilbage, klikke videre, og fordybe dig i vinens vidunderlige verden, selvfølgelig med et godt glas vin ved din side.

envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram