Det kan være svært at parre en god vin til sushi - heldigvis har vi samlet en liste af gode råd nedenfor, så du snuppe den helt rigtige flaske med dig næste gang menuen byder på den japanske spise. Vin til sushi sætter nemlig helt særlige krav, grundet kompleksiteten i den højtelskede ret. Nederst på siden finder du også vores bedste bud på en vin til sushi, der passer til de mange varianter af smagfulde ruller.

 

Vin til sushi stiller særlige krav

Sushi er en elsket spise i langt de fleste hjem verden over, og kalder gerne på et glas vin at nyde til. Vin til sushi er dog ikke altid let at parre, da sushi i sin reneste form er en let spise med rene smage, men som hurtigt kan skifte karakter, så snart der spises soyasauce og wasabi til. For at finde en god vin til sushi, kræver det derfor, at du kigger efter en vin, der hverken er for let eller kraftig og har en god balance mellem tør og sød. Det er ikke altid let at ramme plet og slet ikke, hvis du står alene ved vinhylderne. Netop af årsag har vi lavet denne lille guide til hvordan du vælger en god vin til sushi.

Leder du efter inspiration til at vælge anden vin til mad? Hos Tofterup Brothers guider vi til at vælge den helt rette vin, uanset hvad menuen står på.

 

Hvad kendetegner en god vin til sushi?

Har du selv oplevet, at vinen har skiftet smag, alt efter om du har drukket den alene eller nydt ved siden af sushi? Vin til sushi kan være en svær størrelse, da sushi i sig selv er en meget kompleks ret, der byder på mange indtryk. Smagen fra sushien kan ganske enkelt ændre smagen af vinen, der nydes til.
Sushien i sig selv er forholdsvis let på baggrund af de sarte smage fra hhv. ris, tang og rå fisk. Dog kan sushien ændre meget karakter, så snart der tilsættes chili eller når stykkerne dyppes i wasabi og soya. Det syltede ingefær mellem stykkerne gør det ekstra svært at parre en god vin til sushi, da smagsindtrykket er så stort.

Rå fisk, men også skaldyr, kalder på en hvidvin der på en og samme tid er både frisk og fyldig. Det er yderst vigtigt, at vin til sushi har en vis fyldighed, da en let vin hurtigt vil blive for anonym i forbindelse med den fede fisk og salte soya.

Der kan være stor forskel på smagsoplevelsen i hvidvin, men der er enkelte druesorter der oftest egner sig som vin til sushi. Dette er druesorterne riesling, chardonnay og sauvignon blanc. Disse tre sorter har alle en vis fylde, fedme og karakter, der gør, at vinen ikke forsvinder så snart den nydes sammen med sushi. Mousserende hvidvin og champagne er også gode bud.

Men hvad skal du så helt præcist kigge efter, når du skal købe vin til sushi?

  • Hvidvin - der ikke er for let og ikke er for kraft. Den skal gerne befinde sig et sted midt på skalaen
  • Druesorter som fx riesling, chardonnay eller sauvignon blanc
  • Frisk og fyldig
  • Må ikke være meget tør, da vinen forsvinder pga den fremtrædende soya
  • Bør ikke være for sød

 

Vin til sushi - vores bedste anbefaling

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange hvidvine på hylderne, når du står og skal vælge den bedste vin til sushi. Hos Tofterup Brothers har vi gjort det let at foretage det rette valg, så du altid er sikker på at komme hjem med en god vin, der parres perfekt til din sushi og hvor smagene komplimenterer hinanden. Led blot efter den velkendte Tofterup Brothers flaske næste gang du handler vin til sushi.

Tofterup Brothers Organic White er en forholdsvis let hvidvin med en perfekt balance mellem tørhed og sødme. Den har en flot og klar strågul farve i glasset, der i samspil med den indbydende duft af ungdommelige frugtnoter inviterer indenfor til en skøn vinoplevelse. Når du har valgt Tofterup Brothers Organic White som vin til sushi, vil du opleve, at vinens smag komplimenterer maden og får det bedste frem i begge dele. Vinen byder på noter af både citron, ananas, fersken og passionsfrugt, mens smagen er både sprød, frisk, imødekommende og saftig, hvilket passer perfekt til den lette og rene smag af ris og rå fisk.
Vores Organic White hvidvin er produceret på tre forskellige druer, der giver den karakteristiske smag; verdejo, macabeo og sauvignon blanc - hvor sidstnævnte drue jo som tidligere beskrevet egner sig særligt godt som vin til sushi.
Hvis du foretrækker rosé over hvidvin eller blot ønsker at prøve noget nyt, kan vi anbefale at parre vores Organic Rosé til din sushi. Denne rosé er forfriskende og let, og har masser af røde bærfrugter.

Foruden vin til sushi, egner netop denne hvidvin sig også rigtig godt til eksempelvis grillede asparges, ovnbagt fisk og lette pastaretter.