Hos Tofterup Brothers har vi dedikeret vores passion til spansk vin og har produceret vores økologiske vinserie, som vi har valgt at kalde hverdagsserie.

Økologisk vin er en voksende tendens i vinindustrien, der prioriterer miljøvenlig og bæredygtig produktion.

Økologisk vin kendetegnes ved at det dyrkes uden syntetiske pesticider, herbicider, fungicider og kemisk gødning. I stedet for anvendes naturlige metoder og materialer, der arbejder i harmoni med naturen, og som fremmer sundheden i vinmarkerne.

Vin handler ikke om at drikke, det handler også om at nyde, forstå og værdsætte det arbejde og de værdier, der ligger bag hver enkelt flaske. Dette gælder også ved økologiske vine.

Vores vine kan findes rundt i landet i udvalgte forretninger.

Økologisk vinserie hvor bæredygtighed er i fokus

Vores økologiske hverdagsserie af rødvin, hvidvin og rosevin, er lavet så alle kan nyde et glas vin til maden eller for sig selv.

Serien blev dyrket på baggrund af vores værdier og vores respekt for bøndernes ressourcer. Det var vigtigt for os at bæredygtighed var i fokus, så vi kunne bidrage til en mindre miljømæssig påvirkning på fælles miljøet. Derfor er der eksempelvis ikke PVC i seriens kapsler, samt er de en del af det økologiske Tier 1-sortiment, hvor selv etiketterne er lavet af genbrugspapir.

Dermed sikres der mindre forurening ved genbrug af flasken.

Fokus for serien har været at øge kompleksiteten i vinen, så smagen og smagsoplevelsen bliver så god som muligt. Det har vi gjort ved at dyrke vinene på en blanding af lokale og internationale druer. Ved at blande forskellige varianter, som hver repræsenterer forskellige mundfylde, syre, aroma og fugtighed, får du en vin i bedre balance og med bedre smag.

Selve druerne er blevet forarbejdet mindre til gavn for miljøet, som ofte vil give en bedre smag.

Igennem vores økologiske vinserie støtter vi en produktion, der er sundere for både mennesker og miljø.

Hverdagsserie - Organic Red

Vores rødvin fra hverdags serien kaldes Organic red. Det er en ungdommelig vin fra 2020 og er blevet produceret i det spanske vindistrikt kaldet VdIT de Castilla.

Vinen er produceret på de spanske druer Tempranillo og Shiraz, der er kendt for sin dybe, intense smag, der giver en flot rød farve til vinen.

Når det kommer til smag, giver vores økologiske rødvin en unik og autentisk vinoplevelse. I Organic Red har vi fremhævet vinens unikke karakter med sin komplekse smagsnote af  modne mørke bær; særligt brombær og kirsebær og mange krydderier som peber.

Vinens profil er midt imellem i forhold til om den er tør eller sød. Det gør den perfekt at parre med retter som: falafel, kylling, pizza og mange andre hverdagsretter.

Du kan høre vores Master of Wine Jonas fortælle mere om vores spanske økologiske rødvin fra den spanske højslette.

Hverdagsserie - Organic White

Druesorter som Albariño, Verdejo og Viura er populære i produktionen af økologisk hvidvin. 

Vores hvidvin Organic White fra hverdags serien er produceret på druerne Verdejo, Sauvignon og Macabeo.

Denne vin fremviser en sprød syre og en let duft af passionsfrugt. Vinen har forfriskende smagsnoter med masser af frugt og giver en blød eftersmag. Denne vin er ideel til sommermånederne.

Vores økologiske hvidvin fra Spanien tilbyder en bæredygtig, høj kvalitet og smagfuld vinoplevelse for dem, der værdsætter både miljøet og deres vin.

Hverdagsserie - Organic Rose

Vores økologiske rosévin  er produceret på druerne Garnacha og Bobal. Druesorter som Garnacha er almindeligt anvendte i produktionen af økologisk spansk rosévin.

Denne vin er kendt for sine friske og frugtige smagsprofiler af røde bær og grapefrugt, efterfulgt af friskhed og en lethed. Vinen er perfekt til at parre med de fleste hverdagsretter.

Vores økologisk rosévin ‘Organic Rose’ repræsenterer en spændende og miljøbevidst mulighed for rosévinelskere.

Du kan lære mere om vores hverdagsserie for vores hvidvin og rosévin på blogindlægget sommervine. I dette indslag fortæller vores Master of Wine Jonas om vinen fra den spanske højslette.