Spansk hvidvin

Er du på udkig efter en lækker spansk hvidvin? Så se med her, hvor vi stolt vil præsentere vores økologiske og veganske serie nedenfor.

Hvad kendetegner spanske hvidvine

Spanien er generelt mest kendt for deres unikke rødvine, men det skal dog ikke tage noget fra deres vinområder, som laver fantastisk spansk hvidvin. Druerne som spanierne anvender til deres spanske hvidvine, er stort set altid lokale druer. Det skal dog nævnes, at spanske hvidvine er i kæmpe udvikling de senere år, og er på vej frem på verdensplan. Vine fra Spanien er ligesom franske vine bygget på tradition, hvor der i de traditionelle hvidvine er fokus på det rustikke og langtidslagring på fad. Nogle spanske hvidvine kan nemlig ligge helt op til 20 år på fad.

Spaniens vine er typisk kategoriseret med vinmarker som ligger højt over havets overflade. Dette bidrager til friske vine, som har en høj grad af syre, hvor druerne modnes langsomt. Druerne har derfor masser af tid til at producere aromastofferne, som gør vinene velsmagende og yderst komplekse.

Vores serie af spansk hvidvin

Vi kalder vores spanske hverdagsserie hvidvin for Organic White, og det er en vin der passer til enhver lejlighed. Serien er en økologisk og vegansk hvidvin fra vindistriktet, VdIT de Castilla, og er lavet på to spanske klassiske druer, Verdejo og Macabeo samt den internationale drue, Sauvignon Blanc. Druerne fra Verdejo giver vinen friske citrus aromaer og druerne fra Macabeo, giver vinen blødhed og fylde. Den internationale drue Sauvignon Blanc, giver vinen en sprød syre og en lækker duft af passionsfrugt. Generelt er vinen forfriskende med masser af frugt, og så har den en god, blød afslutning.
Vi kategoriserer samtidig vores hvidvin som en vin, der har har den helt perfekte balance mellem tørhed og sødme. Denne serie er fyldt på flaske på en spansk vingård.

God hvidvin til mad

Spansk hvidvin går generelt set godt til mange forskellige retter, men kigger man udelukkende på vores hvidvin, Organic White, så passer den perfekt som vin til sushi, men den passer også godt til f.eks. grillede asparges, ovnbagt fisk og lette pastaretter. Ser man på spanske hvidvine mere overordnet, så passer de perfekt sammen med rå fisk og skaldyr. Derudover egner spanske hvidvine, alt efter vinens profil, sig fortrinligt til f.eks. tapas, lyst kød og grøntsager.

Du kan med fordel gå ned til en af vores forhandlere og finde vores vin. Du kan her på siden under Find Vin, se hvem der forhandler vores vine.  

Har du yderligere spørgsmål til vores vin, så er du velkommen til at kontakte os på enten telefon eller på mail. Vi ser frem til at høre fra dig.

envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram