Terroir serie Monastrell

Profil

TØR – SØD
Score: 1
LET – KRAFTIG
Score: 4

God til de fleste kraftige retter, blandt andet:


Grillede bøffer

Kødtunge retter

Svinekoteletter
Find Vin

Serien udtrykker Spaniens terroir i sine ekstremer. Det tørreste, det vådeste og det ekstreme kontinentale klima. Alle vine i serien er lavet på enkeltdruer og repræsenterer typiske spanske druesorter. Vinene er komplekse, dybe og smagfulde. Yecla ligger i Spaniens, men også én af verdens tørreste regioner, da der her falder mindre nedbør end i de fleste steder i Sahara. Monastrell er én af de få druer, som kan overleve i Yecla og lever under hårde betingelser. Albariño er Spaniens svar på (tysk) Riesling. Alba betyder hvid, og Riño betyder Rhin. Vinen kommer fra Riax Baixas, som er Spaniens vådeste område, hvor druen har tilpasset sig klimaet. Ribera del Duero får sin vandforsyning fra Duero floden. Klimaet byder på ekstreme udsving med lav til moderat nedbør; varme, tørre somre og hårde, kolde vintre. Kombineret med områdets højde på 850 m. giver det Tempranillo mulighed for at udvikle sin aromapalet til fulde samtidig med at de bevarer noget af deres friskhed.

Information

Særligt ved denne vin

Smagsnoter

Video

Vindistrikt

Vindistrikt

Yecla

Vintype

Vintype

Rødvin

Producent

Producent

Bodegas Trenza

Druer

Druer

Monastrell

Fadlagring

Fadlagring

Lagret 12 mdr på delvis nye franske egefade

Nydes

Nydes

+10 år efter høst

Vinmagere

Vinmagere

David & Jonas Tofterup

Monastrell kommer fra Spaniens tørreste region og er typisk for området, da den kræver varme og en lang modningsperiode. Druerne kommer fra +50 år gamle vinstokke. I Yecla er vand en mangelvare. Alligevel er denne vin tørdyrket, hvilket er både godt for miljøet og for vinen, da smagen bliver mere koncentreret. Lagret 12 mdr. på delvis nye franske egefade.
Vinen er dyb rubinrød, og du finder intense aromaer af sorte kirsebær og mørke blommer, samt komplekse noter ristet kaffe, mørk chokolade, og cigarkasse, der er i perfekt balance med frugten. Munden er kraftig og smagfuld med masser af modne tanniner, en forfriskende syre og en meget lang afslutning.
Tofterup Brothers Monastrell Barrel Select, Terroir serie.
envelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram