Ribera del Duero Crianza

Profil

TØR – SØD
Score: 1
LET – KRAFTIG
Score: 4

God til de fleste kraftige retter, blandt andet:


Bøffer

Lam

Svinekoteletter
Find Vin

Serien udtrykker Spaniens terroir i sine ekstremer. Det tørreste, det vådeste og det ekstreme kontinentale klima. Alle vine i serien er lavet på enkeltdruer og repræsenterer typiske spanske druesorter. Vinene er komplekse, dybe og smagfulde. Yecla ligger i Spaniens, men også én af verdens tørreste regioner, da der her falder mindre nedbør end i de fleste steder i Sahara. Monastrell er én af de få druer, som kan overleve i Yecla og lever under hårde betingelser. Albariño er Spaniens svar på (tysk) Riesling. Alba betyder hvid, og Riño betyder Rhin. Vinen kommer fra Riax Baixas, som er Spaniens vådeste område, hvor druen har tilpasset sig klimaet. Ribera del Duero får sin vandforsyning fra Duero floden. Klimaet byder på ekstreme udsving med lav til moderat nedbør; varme, tørre somre og hårde, kolde vintre. Kombineret med områdets højde på 850 m. giver det Tempranillo mulighed for at udvikle sin aromapalet til fulde samtidig med at de bevarer noget af deres friskhed.

Information

Særligt ved denne vin

Smagsnoter

Video

Vindistrikt

Vindistrikt

Ribera del Duero

Vintype

Vintype

Rødvin

Producent

Producent

Bodegas Trenza

Druer

Druer

Tempranillo

Fadlagring

Fadlagring

Lagret 12 mdr på delvis nye franske egefade

Nydes

Nydes

+10 år efter høst

Vinmagere

Vinmagere

David & Jonas Tofterup

Stokkene er tørdyrket og står i ét af de højest beliggende områder af Ribera del Duero, i 850m højde og kommer fra samme lille landsby som Psi. Stokkene er blandt områdets ældste (mere end 80 år gamle) og har med sit lave udbytte en meget høj koncentration. Det resulterer i meget små bær og der bruges 1,3 kg. bær til en flaske vin.
Vinen er dyb rubinrød, og du finder koncentrerede aromaer af mørke bær, kombineret med lag af cappuccino, nelliker, vanilje og pibetobak. I smagen er vinen intens med masser af modne tanniner og en yderst lang afslutning. Det anbefales at give vinen luft i en time før den serveres, evt. i karaffel.
Tofterup Brothers Tempranillo Crianza, Terroir serie.
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram